• Senaste kommentarer

    Lille skutt om Lösenordsskyddat?
    Norrländska om Lösenordsskyddat?
    Ann om Två goda nyheter och en botten…
  • Sidor

  • Mest lästa inlägg

  • Karta över centrala Thailand

    Karta centrala Thailand
  • Kategorier

  • Arkiv

  • Meta

Flytta rum


Håller på och gör en ”complete makeover”, dvs ommöblering av vårt hem. Hittills har ungdomarna sovit i var sitt rum i övre våningen, där också vardagsrum, (stug)kök och husets ingång finns. Det är med andra ord närmast i övre våningen vi vuxna spenderar tid. Nere finns ett sovrum som egentligen är P:s, men där han aldrig varken sover eller leker… Jag och Drömmis har haft det panelbeklädda brasrummet som vårt sovrum. Nere finns också grovkök (dvs tvättmaskin) badrum, inklusive dusch och bastu (som vi använder ganska sällan tack vare att våra katter har ockuperat den och man varje gång måste göra en stortvätt av bänkarna innan man kan använda den).

I alla fall har tanken bakom omflyttningen varit att de(n) yngre skall ha lättare att spendera tid i sitt rum om de/han sover uppe i samma våning där de vuxna oftast är. Eftersom P är mycket otrygg med sitt sovande och hittills alltid sovit i vårt rum, är det otänkbart att vi skulle sova i annan våning än han. Plus att nu får ungdomarna flytta ner i egen våning – de får mera lugn och ro och vi behöver inte se deras kaotiska rum hela tiden… 🙂 De får kortare väg att föra byke till tvättmaskinen, kortare väg till duschen… Längre väg till kylskåpet, som S snabbt påpekade… 😀

Igår flyttade vårt sovrum upp och H flyttade ner till brasrummet. Han är eld och lågor över brasrummet (ordlek, men också sant! 😉 ). Panelväggarna tycks just utgöra en sådan mörk grotta som han vill sitta och spela på datorn i. S lockar jag med det att P:s gamal rum är det mest snygga rummet för det är nyrenoverat för några år sedan när vi hade vattenskada.

Vi skall tillsammans med P passa på att sålla litet bland leksaker också. Då tänkte jag att vi tillsammans kunde plocka ut litet sådant som vi kunde föra till någon av flyktinganläggninarna. Det torde ju vara både kul för flyktingbarn och lärorikt för P. Vi har ju så massor av leksaker och P leker ju nästan aldrig så det torde inte vara svårt att få ihop några rediga kassar med helt ok grejer.

Kanske jag lägger upp några bilder senare om jag blir nöjd med resultatet… 😉

Lämna en kommentar